Oleaceae

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Suku mlathi-mlathian (Oleaceae)
Olive-tree-fruit-august-0.jpg
Zaitun (Olea europaea)
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Subklas: Asteridae
Unranked: Euasterids I
Ordho: Lamiales
Famili: Oleaceae
Hoffmgg. lan Link
Genera
Sinonim
Bolivariaceae Griseb.
Forstiereae (Forstieraceae) Endl.
Fraxineae (Fraxinaceae) S.F. Gray
Iasmineae (Iasminaceae) Link
Jasmineae (Jasminaceae) Juss.
Lilacaceae Ventenat
Nyctantheae (Nyctanthaceae) J.G. Agardh
Syringaceae Horan.

Suku mlathi-mlathian utawa Oleaceae iku suku tetuwuhan sing kapérang saka 24 marga lan watara 600 spésies tuwuhan.

Sapérangan ciri saka suku Oleaceae:

  • tuwuh minangka perdu utawa wit-witan sarta duwé kembang wangun lonceng
  • godhong tunggal utawa nyirip, lungguh adhep-adhepan utawa mawa karang, tanpa godhong panumpu
  • kembang banci utawa kelaminé tunggal
  • bakal woh numpang
  • wohé woh kendaga sing pecah kanthi nyigar ruang, sok-sok wujud woh buni utawa woh watu
  • wiji racaké duwé endosperma.