Intip

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Intip
Intip Nasi .JPG
Intip sega
Informasi
Asal Indonésia
Dhaérah Jawa
Penyajian lan bahan
Bahan sekul (beras)

Intip iku panganan sing digawé saka sega. Asal muasalé, dhèk jaman biyèn ibu-ibu yèn masak utawa ngliwet sega nganggo kwali utawa kendhil.[1] Yèn segané wis setengah mateng banjur dipindahaké menyang dandang, banjur dikukus. Lumrahé ing dhasar kwali mau ana sega sing isih nèmpèl sing wujudé kapara rada gosong. Sega sing nèmpèl iku sing diarani intip. Intip sing kari ana ing dhasar kwali dikerok lan banjur dipépé nganti garing. Yèn wis garing banjur digorèng, iki sing jenengé intip gorèng.

Intip uga énak yèn sawisé dijupuk saka kwali banjur disiram duduh jangan utawa dipangan nganggo parutan klapa lan dipangan minangka nyamikan.

Jaman saiki intip wis akèh didol ing toko-toko sing nyadiakaké olèh-olèh panganan kas. Intip sing misuwur antarané saka Solo.

Rujukan[besut | besut sumber]