Dhèndhèng balado

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Dèndèng balado

Dhèndhèng balado ya iku sawijining masakan khas saka Sumatra Kulon kang digawé saka daging sapi kang diiris tipis amba banjur dipépé, digorèng garing, lan dibumboni bumbu balado.[1] Ing Minangkabau ana patang werna dhèndhèng ya iku dhèndhèng balado, dhèndhèng batokok, dhèndhèng lambok, lan dhèndhèng baracik.[2] Umumé dhèndhèng balado kang nganggo lombok abang, déné liyané nganggo lado mudo utawa lombok enom kang wernane isih ijo. Lombok enom ijo iki pedhese ora kaya lombok abang, ambune uga séjé.[2] Dhèndhèng balado nduwé saperangan jinis yèn didheleng saka dhèndhèng lan sambele. Didheleng saka dhèndhèng, ana kang daging sapine diiris tipis-tipis, dibumboni, dipépé nganti garing, banjur digoreng. Bumbune uga bedha. Ana kang nganggo tumbar, ana sing ora nganggo. Nanging ana uga kang kang ora dipépé.[2] Daginge digodhog karo bumbu, diiris tipis, banjur digoreng garing.[2] Ana uga kang ora dipepe lan digodhog, nanging langsung digoreng.[2] Kang kudu ana ing bumbu balado ya iku uyah, brambang, lombok abang, peresan jeruk nipis. Ana versi liya kang nambahake bawang ing bumbu dhendheng balado.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (id)Dendeng Balado
  2. ^ a b c d e f (id)Dendeng Minangkabau(15 Agustus 2011