Babi panggang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Babi panggang
Panggang 1.JPG
A Batak style babi panggang, served with spiced blood as dipping sauce.
JinisLunch, dinner
Panggonan asalIndonesia
Tlatah utawa prajaNorth Sumatra, North Sulawesi, Bali, and Nationwide in Indonesia; also popular in Southeast Asia region
Olah-olahan nasional gegayutanSingapore, Malaysia, Indonesia and Netherlands
Buku masakan: Babi panggang  Médhia: Babi panggang

Babi panggang nuduhake maneka resep resep daging babi panggang ing Indonesia, 'babi' tegese babi utawa daging babi, lan 'panggang' tegese panggang utawa panggang ing basa Indonesia .

Batak babi panggang[besut | besut sumber]

Babi panggang Karo lan Babi panggang Toba minangka rong panganan sing padha digawe dening Batak Toba Kristen lan Batak Karo ing Sumatera Lor. Babi disembelih lan digunakake kanthi lengkap kanggo nggawe babi panggang - balung kanggo sup sing jelas, daging (kalebu offal) sing bisa dipanggang, lan getih kanggo saus celup. Telung piring kasebut disajeni nganggo nasi polos lan sambal andaliman, digawe saka mrica sichuan seger. [1]

Babi panggang Tionghoa[besut | besut sumber]

A Walanda 'babi panggang speciaal nasi ketemu', sing populer takeaway kombinasi ing Walanda saka daging babi goreng karo sauce lan masak beras

Ing tlatah liyane ing Indonesia lan uga Malaysia, ing endi wong-wong Tionghoa minangka populasi olahan daging babi utama, babi panggang bisa dadi istilah lokal kanggo masakan daging babi Tionghoa standar - babi panggang putih yaiku siu yook (燒肉) ), lan babi panggang merah iku char char siu (叉燒)).

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. EatingAsia: BPK or BPT: Make Mine a B2