Char siu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Char siu
Charsiu.jpg
A rack of cha siu pork
Jeneng liyanéchasu, char siu, chashao, cha sio, char siew (Cantonese), xá xíu (Vietnamese)
Panggonan asalGuangdong, China
Tlatah utawa prajaChinese-speaking areas, Japan, Southeast Asia
Woworan pokokPork, mixture of honey, five-spice powder, fermented tofu (red), dark soy sauce, hoisin sauce, and sherry or rice wine
Buku masakan: Char siu  Médhia: Char siu

Char siu ( Chinese iku cara populer kanggo roso lan nyiapake barbecue daging babi ing masakan Kanton . [1] Iki diklasifikasikake minangka jinis siu mei ( 燒味 ), Daging panggang Kanton.

Daging iris[besut | besut sumber]

Ngiris daging babi sing digunakake kanggo char siu bisa beda-beda, nanging sawetara potongan utama sing umum: [2]

  • Daging babi
  • Weteng babi - ngasilake char siu sing jus lan luwih lemu
  • Awak babi (pundhak) - ngasilake char siu sing luwih ramping
  • Lemak daging babi
  • Pucuk gulu babi - marmer banget ( jyu geng yuk )
Sepiring sega karo char siu

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Siu Mei Kung Fu". RTHK. Dibukak ing 1 February 2015.
  2. "Chinese BBQ pork (char siu) 蜜汁叉燒". Graceful Cuisine. 7 January 2012. Dibukak ing 9 February 2013.