Iwel-iwel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Iwel-iwel
250px
Iwel-iwel
Informasi
Asal Indonésia
Dhaérah Jawa
Penyajian lan bahan
Bahan glepung beras ketan

Iwel-iwel iku panganan tradhisional arupa jajan pasar sing umu tinemu ing tanah Jawa. panganan iki kagawé saka bahan glepung ketan dicampur parutan Klapa lan uyah banjur dibuntel godhong gedhang utawa godhong lontar. Ing tengahing adonan mau diisi gula abang utawa gula jawa. Buntelan adonan mau banjur didang nganti mateng[1].

Panganan iwel-iwel iki biayasané dimasak kanggo slametan selapanan bayi[2].

Réferènsi[besut | besut sumber]