Iwel-iwel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Iwel-iwel
250px
Iwel-iwel
Panggonan asalIndonésia
Tlatah utawa prajaJawa
Woworan pokokglepung beras ketan
Buku masakan: Iwel-iwel  Médhia: Iwel-iwel
Praupané iwel-iwel

Iwel-iwel iku panganan tradhisional wujud jajan pasar sing racaké tinemu ing tanah Jawa. panganan iki kagawé saka glepung ketan dicampur parutan Klapa lan uyah banjur dibuntel godhong gedhang utawa godhong lontar. Ing tengahing adhonan mau diisèni gula abang utawa gula jawa. Buntelan adonan mau banjur didang nganti mateng[1].

Panganan iwel-iwel iki racaké dimasak nalika ana adhicara kayata sekatènan, malem 1 Sura lan kanggo slametan selapanan bayi[2].

Réferènsi[besut | besut sumber]