Iwel-iwel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Iwel-iwel
250px
Iwel-iwel
Panggonan asalIndonésia
Tlatah utawa prajaJawa
Woworan pokokglepung beras ketan
Buku masakan: Iwel-iwel  Médhia: Iwel-iwel

Iwel-iwel iku panganan tradhisional wujud jajan pasar sing umu tinemu ing tanah Jawa. panganan iki kagawé saka bahan glepung ketan dicampur parutan Klapa lan uyah banjur dibuntel godhong gedhang utawa godhong lontar. Ing tengahing adonan mau diisi gula abang utawa gula jawa. Buntelan adonan mau banjur didang nganti mateng[1].

Panganan iwel-iwel iki biayasané dimasak kanggo slametan selapanan bayi[2].

Réferènsi[besut | besut sumber]