Rawon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Rawon.jpg

Rawon utawa sega rawon (amarga mangane nganggo sega) ya iku panganan kang wujud sup daging nganggo bumbu khas kluwek.[1] Rawon, dikenal panganan khas Jawa Timur (kaya ta Surabaya), nanging uga dikenal déning masarakat Jawa Tengah pérangan wétan (laladan Surakarta).

Bahan Rawon[besut | besut sumber]

  • 300 gram daging sapi diiris cilik-cilik.[2]
  • 100 gram godhong bawang.[2]
  • 2 lembar godong salam.[2]
  • seré.[2]
  • Lengkuas utawa Laos.[2]

Bumbu kang dialuske[besut | besut sumber]

Pelengkap[besut | besut sumber]

Cara Masak[besut | besut sumber]

  1. Daging sapi kang wis diiris cilik-cilik digodhog nganti dagingé empuk.[2]
  2. Lenga goreng dipanasaké, tumis utawa gangsa bumbu-bumbu kang wis dialusaké.[2]
  3. Cemplungaké seré, laos, lan godhong salam.[2]
  4. Bumbu kang wis ditumis mau dicemplungaké ing banyu godhogan daging.[2]
  5. Masak nganti umub, cemplungaké godhong bawang.[2]
  6. Dientas, wènèhi brambang gorèng lan suguhaké nganggo sega, endhog asin, taugé, témpé gorèng, lan sambel rawon.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Rawon (Dipuntingali tanggal 8 Juni 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q Cara Membuat Rawon Dan Resep Rawon (Dipuntingali tanggal 8 Juni 2011)