Kluwek

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kluwek
Kluwek.jpg
Wiji Kluwek kang siap di pasarake.
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Malpighiales
Famili: Achariaceae
Génus: Pangium
Spésies: P. edule
Jeneng binomial
Pangium edule
Reinw. ex Blume

Kluwek, keluwek, keluak, utawa kluak jroning (Basa Indonesia:Kepayang) uga nduwèni jeneng latin (Pangium edule Reinw. ex Blume; suku Achariaceae, biyèn uga kagolong ing kulawarga Flacourtiaceae) ya iku tetanduran wujud wit kang urip ana ing alas. Wong Sunda asring nyebut picung utawa pucung (uga wong kang ana ing Jawa Tengah) lan Toraja asring nyebut pamarrasan.

Pranala njaba[besut | besut sumber]