Kluwek

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kluwek
Wiji Kluwek kang siap di pasarake.
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Plantae
Divisio: Magnoliophyta
Kelas: Magnoliopsida
Ordo: Malpighiales
Kulawarga: Achariaceae
Marga: Pangium
Jinis: P. edule
Jeneng binomial
Pangium edule
Reinw. ex Blume

Kluwek, keluwek, keluak, utawa kluak jroning (Basa Indonesia:Kepayang) uga nduwèni jeneng latin (Pangium edule Reinw. ex Blume; suku Achariaceae, biyèn uga kagolong ing kulawarga Flacourtiaceae) ya iku tetanduran wujud wit kang urip ana ing alas. Wong Sunda asring nyebut picung utawa pucung (uga wong kang ana ing Jawa Tengah) lan Toraja asring nyebut pamarrasan.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kluwek&oldid=1081161"