Kluwak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Kluwek)
Kluwek
Kluwek.jpg
Wiji Kluwek kang siap di pasarake.
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Malpighiales
Famili: Achariaceae
Génus: Pangium
Spésies: P. edule
Jeneng binomial
Pangium edule
Reinw. ex Blume

Kluwak utawa kluwek, (cara Indonésia: kepayang) mawa jeneng Latin (Pangium edule Reinw. ex Blume; suku Achariaceae, biyèn uga kagolong ing kulawarga Flacourtiaceae), ya iku tetanduran wujud wit kang urip ana ing alas. Wong Sundha ngarani wit iki picung utawa pucung, ing Jawa "pucung" iku arané wijiné kluwak, lan wong Toraja ngarani wit iki pamarrasan.

Pranala njaba[besut | besut sumber]