Flacourtiaceae

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Flacourtiaceae iku suku tetuwuhan kang tau dianggo ing taksonomi versi lawas. Panglompokan iki saiki ditinggalaké sajeroning klasifikasi kang nglebokaké aspèk filogèni molekulèr. Rukem lan kluwek minangka tetuwuhan migunani kang dadi anggota suku iki.

Sajeroning sistem klasifikasi Cronquist, suku iki nyakup 89 genera kanthi punjul 800 spésies kang urip saiki. Panglompokan sajeroning suku iki dikritik amarga dhéfinisi kang ombèr lan tau dianggep "papan pambuangan" tumrap genera kang anèh utawa duwé sipat unik.[1] Bahkan sejak taun 1975, Flacourtiaceae dianggap olèh Hermann Sleumer sebagai "fiksi".[2]

Suku iki banjur dilebur sajeroning sistem klasifikasi APG II kang nglebokaké informasi filogèni molekulèr. Anggota-anggotané banjur dipapanaké ing suku-suku liyané, mligi Achariaceae lan Salicaceae sensu lato. Sawetara taksonom luwih seneng mérang Salicaceae sajeroning Salicaceae sensu stricto, Scyphostegiaceae, lan Samydaceae.[3]

Ing ngisor iki pratélan genera kang tau dadi anggota Flacourtiaceae (ing jero tandha kurung suku kang saiki kacakup)[4]:

Gerrardina saiki dipapanaké ing suku dhéwé: (Gerrardinaceae)[5]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ Mark W. Chase, Sue Zmarzty, M. Dolores Lledó, Kenneth J. Wurdack, Susan M. Swensen, and Michael F. Fay. 2002. "When in doubt, put it in Flacourtiaceae: a molecular phylogenetic analysis based on plastid rbcL DNA sequences." Kew Bulletin 57(1):141-181.
  2. ^ Regis B. Miller (1975). "Systematic anatomy of the xylem and comments on the relationships of Flacourtiaceae". Journal of the Arnold Arboretum 56(1):79.
  3. ^ Kenneth J. Wurdack and Charles C. Davis. 2009. "Malpighiales phylogenetics: Gaining ground on one of the most recalcitrant clades in the angiosperm tree of life." American Journal of Botany 96(8):1551-1570. (see External links below)
  4. ^ Salicaceae sensu lato
  5. ^ Alford, M. H. (2006).Gerrardinaceae: a new family of African flowering plants unresolved among Brassicales, Huerteales, Malvales, and Sapindales. Taxon 55(4):959–964