Malpighiales

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Malpighiales
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Plantae
Divisio: Magnoliophyta
Kelas: Magnoliopsida
Ordo: Malpighiales
Suku

lihat teks.

Malpighiales iku bangsa tetanduran ngembang sing kalebu jroning klad eurosids I, rosidae, core eudicots, lan eudicots (Sistem klasifikasi APG II).

Suku/familia[sunting | besut sumber]

Anggota bangsa iki nyakup manéka jinis tanduran sing saka penampilan njaba ora nuduhaké kamèmperan babar pisan, kayata Viola, bakau, ketéla pohung, padma raseksa (Rafflesia arnoldi), sarta markisa. Jroning sistem Cronquist, akèh anggota bangsa iki sing dilebokaké ing bangsa liya (amarga ndhasaraké marang penampilan njaba lan kandhutan kimia).

Ing ngisor iki suku-suku anggota miturut sistem APG II:

Rujukan[sunting | besut sumber]

Pranala njaba[sunting | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Malpighiales&oldid=1031406"