Malpighiales

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Malpighiales
Starr 010309-0546 Calophyllum inophyllum.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Malpighiales
Suku

lihat teks.

Malpighiales iku bangsa tetanduran ngembang sing kalebu sajeroning klad eurosids I, rosidae, core eudicots, lan eudicots (Sistem klasifikasi APG II).

Suku/familia[besut | besut sumber]

Anggota bangsa iki nyakup manéka jinis tanduran sing saka penampilan njaba ora nuduhaké kamèmperan babar pisan, kaya ta Viola, bakau, ketéla pohung, padma raseksa (Rafflesia arnoldi), sarta markisa. Sajeroning sistem Cronquist, akèh anggota bangsa iki sing dilebokaké ing bangsa liya (amarga ndhasaraké marang penampilan njaba lan kandhutan kimia).

Ing ngisor iki suku-suku anggota miturut sistem APG II:

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]