Phyllanthaceae

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Phyllanthaceae
Starr 030612-0047 Breynia disticha.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Angiosperms
Unranked: Eudicots
Unranked: Rosidae
Ordho: Malpighiales
Famili: Phyllanthaceae
Genera

Lihat teks

Suku meniran-meniran utawa Phyllanthaceae iku suku anggota tetanduran ngembang. Miturut Sistem klasifikasi APG II suku iki kalebu sajeroning bangsa Malpighiales, klad eurosids I.

Suku iki sajeroning Sistem Cronquist minangka anaksuku Phyllanthoideae saka suku kastuba-kastubaan (Euphorbiaceae), karo Drypeteae sing diwetokaké lan dilebokaké sajeroning suku Putranjivaceae. Ing sajeroné ana sangang tribus, 56 genera kanthi watara 1700 jinis saka warna-warna habitus: wit, grumbul, sarta terna. Anggota suku iki kasebar ing akèh laladan tropika.

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]