Phyllanthaceae

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Phyllanthaceae
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Plantae
Divisio: Angiosperms
(unranked): Eudicots
(unranked): Rosidae
Ordo: Malpighiales
Kulawarga: Phyllanthaceae
Genera

Lihat teks

Suku meniran-meniran utawa Phyllanthaceae iku suku anggota tetanduran ngembang. Miturut Sistem klasifikasi APG II suku iki kalebu jroning bangsa Malpighiales, klad eurosids I.

Suku iki jroning Sistem Cronquist minangka anaksuku Phyllanthoideae saka suku kastuba-kastubaan (Euphorbiaceae), karo Drypeteae sing diwetokaké lan dilebokaké jroning suku Putranjivaceae. Ing sajeroné ana sangang tribus, 56 genera kanthi watara 1700 jinis saka werna-werna habitus: wit, grumbul, sarta terna. Anggota suku iki kasebar ing akèh laladan tropika.

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Phyllanthaceae&oldid=1031458"