Koka

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Coca
Erythroxylum coca
Erythroxylum coca - Köhler–s Medizinal-Pflanzen-204.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Unranked: Angiosperms
Unranked: Eudicots
Unranked: Rosids
Ordho: Malpighiales
Famili: Erythroxylaceae
Génus: Erythroxylum
Spésies: E. coca
Jeneng binomial
Erythroxylum coca
Lam.

Koka (Erythroxylum coca), iku tetanduran ing kulawarga Erythroxylaceae, asal saka Amérika Kidul sisih kulon. Tetanduran iki wigati ing tradhisi Budaya Andean). Koka ditepungi déning kandhutan dat alkaloid, kalebu kokain, sawijining dat perangsang (stimulant) sing kuwat.

Morfologi wit koka
Godhong  
Godhong lan woh  
Godong lan pang-pang 

Pranala njaba[besut | besut sumber]