Dumbeg

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Dumbeg
Dumbeg.JPG
Dumbeg
Informasi
Asal Indonésia
Dhaérah Jawa

Dumbeg (ing sawetara panggonan diarani clorot) iku panganan tradhisional Jawa Tengah. Panganan iki misuwur ing laladan Rembang, Lasem, lan sakupenge. Dumbeg digawé saka glepung beras , santen, lan gula jawa (biyasane uga ditambah irisan klapa cikalan utawa irisan nangka). Panganan iki racaké digunakaké kanggo nyamikan nalika ana Sedekah Bumi. Bungkus dumbeg digawé saka godhong lontar utawa janur kang dibentuk kaya trompèt (kerucut).

Cara panggawéné[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]