Kupat tahu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Kupat Tahu)

Kupat tahu ya iku sejenis panganan kang digawé saka campuran kupat lan tahu gorèng kang diiris-iris, banjur diwènèhi sambel kacang. Kupat tahu uga dadi panganan khas saka Kabupatèn Magelang lan Jawa Tengah kanthi umum.

Isiné kupat tahu[besut | besut sumber]

  1. kupat
  2. tahu putih
  3. kecambah
  4. sambel kacang, lan
  5. duduh gula kang cuwèr
  6. ana uga kang ditambahi bakwan

Cara nggawé Kupat Tahu Magelang[besut | besut sumber]

Bahan:

  1. 1/2 kupat mateng
  2. 1 tahu putih, goreng, diiris kothak
  3. 30 gram kecambah, dikum banyu panas sedéla
  4. kol utawa lobis diiris-iris sakcukupé
  5. 1 bakwan, diiris-iris

Sambel kacang:

  1. 1 séndok makan kacang tanah, goreng, digiling kasar
  2. 1/2 siyung bawang
  3. lombok rawit abang (tergantung seléra)

Duduh gula:

  1. 5 séndok makan gula jawa, diserut
  2. 1 lembar godhong salam
  3. 1 cm laos
  4. 70 ml banyu
  5. uyah sakcukupé

Cara nggawéné:

  1. Duduh gula jawa : kabèh bahan duduh gula jawa dilebokaké ing panci, digodhog nganti umob, dientas, diademake banjur disaring.
  2. Kupat Tahu: bahan sambel kacang didèlèhaké ing piring, banjur diulek ing dhuwur piring mau nganti alus.
  3. Kupat ditata ing dhuwuré sambel kacang kang wis diulek mau. Ditambah tahu goreng kang diiris-iris, kol goreng, kecambah lan bakwan, banjur disuntaki duduh gula jawa.
  4. Tambah godhong slèdri, brambang goreng, lan krupuk.[1]



Cathetan sikil[besut | besut sumber]