Bakwan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gambar bakwan urang

Bakwan ya iku jinising panganan kang digorèng, asalé saka sayuran lan glepung terigu. Bakwan biasané asring ditemokaké ing bakul jajanan.

Bahan[besut | besut sumber]

  • Tokolan
  • Kobis utawa Kol
  • Wortel
  • Tepung terigu
  • Lenga

Cara masak[besut | besut sumber]

Nyepakaké bahan kang dibutuhaké kanggo gawé bakwan ya iku tokolan, irisan kobis (kol) utawa irisan wortel, dicampur sajroning adonan tepung terigu lan digoreng karo lenga kang cukup akèh. Tunggu nganti warnané rada semu coklat. Ing Jawa Barat bakwan diarani 'bala-bala'. Bakwan mirip karo masakan Jepang yasai tempura (tempura sayur).

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bakwan&oldid=1059958"