Bakwan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Gambar iki arupane saka bakwan urang

Bakwan ya iku jinising panganan kang digorèng, asalé saka sayuran lan glepung trigu. Bakwan biasané asring ditemokaké ing bakul jajanan.

Bahan[sunting | besut sumber]

  • Taoge
  • Kobis utawa Kol
  • Wortel
  • Tepung terigu
  • Lenga

Cara masak[sunting | besut sumber]

Nyepakaké bahan kang dibutuhaké kanggo gawé bakwan ya iku taoge, irisan kobis (kol) utawa irisan wortel, dicampur sajroning adonan tepung terigu lan digoreng karo lenga kang cukup akèh. Tunggu nganti warnané rada semu coklat. Ing Jawa Barat bakwan diarani 'bala-bala'. Bakwan mirip karo masakan Jepang yasai tenpura (tempura sayur).

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bakwan&oldid=1018001"