Bakmi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Bakmi
Mie Rebus Jawa.jpg
Informasi
Asal China
Penyajian lan bahan
Bahan Endhog

Bakmi utawa mie ya iku sawijining panganan kang dipercaya asale saka China wiwit 5000 taun kepungkur.[1] Bakmi kalebu panganan kang nduwé sajarah kuno.[2] Wiwitane, panganan iki dipangan déning warga Tiongkok wiwit jaman Dinasti Han udakara ing taun 206 sadurunge masehi (2214 taun kepungkur).[2] Ing wektu semana bakmi isih arupa adonan gandum kang wujude kotak utawa lembaran (kandhele meh padha karo kulit pangsit saiki), utawa lonjoran.[2] Bakmi wiwitane diarani "Pia", utawa ing basa Mandarin diarani "Bing" (waca:Ping). Cara masakke padha karo jaman saiki ya iku diclupake ing banyu umub lan dipangan karo duduh kang wis bumbonan.[2] Nganti seprene isih akèh wernane bakmi lan cara nggawene sarta cara ngracik bumbu-bumbu bakmi ing Tiongkok, tuladhane:[2]

  • Ing Kutha Bei Jing ana Da Lu Mian (Bakmi nganggo bumbu kenthel asin)
  • Ing Kutha Hang Zhou ana “Xia Bao Shan Mian” (Bakmi urang lan irisan welut)
  • Ing Kutha Shang Hai ana “Kai Yang Cong You Mian” (Bakmi nganggo bumbu gorengan unclang) lan “Yang Chun Mien” (Bakmi srengenge musim semi)
  • Ing Kutha Xi An ana “Sao Zi Mian” (Bakmi bocah isin)
  • Ing propinsi Shan Xi ana “Dao Xiao Mian” (Bakmi Gepeng)
  • Ing propinsi Shan Dong ana “Fu Shan La Mian” (Bakmi Lo Mie / Bakmi olor saka gunung Fu Shan)
  • Ing Kutha Wu Han (Propinsi Hu Bei) ana “Re Ga Mian” (Bakmi garing panas)
  • Ing propinsi Si Chuan ana “Dan Dan Mian” (Bakmi pikulan)
  • Ing Kutha Lan Zhou (Propinsi Gan Su) ana “Qing Tan Niu Ruo Mian” (Bakmi daging sapi duduh bening)
  • Ing Kutha Yang Zhou (Propinsi Jiang Su) ana bakmi iwak peso.
  • Ing Kutha Guang Zhou (Propinsi Guang Dong) ana “Yun Tun Mian” (Bakmi pangsit gedhe)
  • Ing propinsi Tai Wan ana “Du Xiao Yue Dan Zi Mian” (Bakmi spesial resep Du Xiao Yue) lan “Shan Yu Yi Mian” (Bakmi campur daging welut)

Cathetan suku[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bakmi&oldid=1074790"