Rendhang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Rendhang
Rendang plate.jpg
Rendhang
Panggonan asal Indonésia
Tlatah utawa praja Padhang
Woworan pokok daging sapi
Buku masakan: Rendhang  Médhia: Rendhang

Rendhang (basa Indonésia Rendang) iku panganan utawa lawuh sing lumrahé digawé saka daging sapi. Rendhang iku asalé saka Sumatra Kulon lan laladan-laladan Malayu. Lumrahé rendhang dimasak nalika ana pepéstan utawa slametan. Saliyané daging sapi, rendhang uga migunakaké bahan klapa(karambia), lan campuran saka manéka bumbu kas Indonésia antarané lombok (lado), laos, seré, bawang lan bumbu liyané.

Rendhang duwé posisi dhuwur sajeroning budaya masarakat Minangkabau. Rendhang duwé makna filosofi musyawarah, saka 4 bahan pokok, ya iku:

  1. Dagiang (Daging Sapi), minangka lambang saka Niniak Mamak (para pamimpin Suku adat)
  2. Karambia (Klapa), minangka lambang Cadiak Pandai (Kaum Intelektual)
  3. Lado (Cabé), minangka lambang Alim Ulama sing pedhes, tegas ngajaraké syarak (agama)
  4. Pemasak (Bumbu), minangka lambang saka sakabèhé masarakat Minang.

Pranala njaba[besut | besut sumber]