Papéda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Papeda)
Papeda
Papeda, Kuah Kuning, Ikan Tude Bakar 2.jpg
papeda
Panggonan asal Indonésia
Tlatah utawa praja Papua
Papua Kulon
Ambon
Buku masakan: Papeda  Médhia: Papeda

Papeda utawa pepeda iku panganan khas papua lan Ambon kang awujude bubur sagu. Papeda uga dadi panganan khas ing laladan Indonésia wétan. Pepeda pangan kang bahane saka glepung sagu.

Cara gawé papeda[besut | besut sumber]

  • Glepung sagu kang wis garing iku dibubur nganti kalis nggunakaké geni sing rada cilik karebèn tanek matengé.
  • Sawisé tanek matengé bubur banjur dientas.
  • Sawisé bubur sagune iku wes mateng disipake janganan kaya ta godhong pohong, godhong kangkung, utawa godhong tela rambat, digodhog nganti mateng sing diwènèhi banyu dibumbuni brambang, bawang, lombok, uyah.
  • Banjur disiapké sambel: lombok, uyah, trasi, brambang, bawang dialusne.
  • Saliyané sambel uga disiapake lawuh ya iku iwak cakalang utawa iwak tuna/tenggiri utawa iwak asin liyané.

Kabèh pangan iku mau papeda lan lawuhé racaké dadi pangan saben dinane warga Indonésia wétan, Ambon, Papua, Florès lan laladan Indnésia wétan liyané.