Florès

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pulo Florès

Florès ya iku jeneng pulo ing Provinsi Nusa Tenggara Wétan.[1] Jeneng Florès kadhapuk saka basa Portugis ya iku Copa de Flores kang ateges Tanjung Kembang.[2] Jeneng iki diresmèkaké wiwit taun 1636 déning Gubernur-Jendral Hindhia-Walanda Hendrik Brouwer.[2] Florès dhéwé duwé jeneng asli ya iku Nusa Nipa ateges Pulo Ula.[2] Florès kalebu gugusan Kapuloan Sundha Cilik bebarengan karo Bali lan Nusa Tenggara Barat kang ambané watara 14.300 km2.[1] Pulo Florès, Pulo Timor, Pulo Sumba lan Kapuloan Alor kalebu pulo kang gedhé dhéwé ning Provinsi Nusa Tenggara Wétan, salah sijining kapuloan ing Indonésia dumadi saka 566 pulo.[1] Pulo iki kapérang dadi 8 kabupatèn.[2] Kabupatèn Florès Wétan kutha krajané ing Larantuka ana ing sisih pojok wétan, déné kabupatèn Manggarai Kulon kutha krajané ing Labuan Bajo ana ing sisih pojok kulon.[2]

Topografi ing Florès.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c www.enterflores.com (diunduh tanggal 13 Mèi 2011)
  2. ^ a b c d e travel.kompas.com/Flores.Keelokan.yang.Dilupakan(diunduh tanggal 14 Mèi 2011)