Sagu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Putak
Sago pancake PNG.JPG
Putak kang digawé saka bahan utama sagu
Panggonan asal Indonésia
Tlatah utawa praja Maluku
Woworan pokok Wit sagu (rumbia]]
Buku masakan: Putak  Médhia: Putak

Sagu ya iku tepung kang digawé saka tèrésan wit sagu utawa rumbia (Metroxylon sago Rottb.). glepung sagu duwé ciri kang mèmper karo tepung tapioka. Sajeroning resèp masakan, tepung sagu uga asring diganthi minangka langka panggolèkan bahan utawa luwantara iku biyasa diganthi déning glepung tapioka, lan mesthiné saka kaloroné duwé béda.

Sagu dadi panganan pokok déning masarakat ing Maluku lan Papua kang kang ana ing pasisir. Sagu uga bisa didadékaké panganan kaya ta papeda, kaya ta bubur, utawa bisa digawé panganan liyané.Sagu uga bisa digawé bahan mie lan mutiara.