Sagu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Putak
Sago pancake PNG.JPG
Putak kang digawe saka bahan utama sagu
Informasi
Asal Indonésia
Dhaérah Maluku
Penyajian lan bahan
Bahan Wit sagu (rumbia]]

Sagu yaiku tepung kang digawé saka tèrésan wit sagu utawa rumbia (Metroxylon sago Rottb.). glepung sagu ndhuwèni ciri kang mèmper karo tepung tapioka. Sajroning resèp masakan, tepung sagu uga asring diganthi minangka langka panggolèkan bahan utawa luwantara iku biasa diganthi déning glepung tapioka, lan mesthiné saka kaloroné ndhuwèni béda.

Sagu dadi panganan pokok déning masyarakat ing Maluku lan Papua kang kang ana ing pesisir. Sagu uga bisa didadékaké panganan kayata papeda, kayata bubur, utawa bisa digawé panganan liyané.Sagu uga bisa digawé bahan mie lan mutiara.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sagu&oldid=833435"