Puthu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Puthu (Jajanan))
Puthu
Kue putu klepon keliling.JPG
Puthu kang siyap didahar
Panggonan asal Indonésia
Tlatah utawa praja Jawa
Woworan pokok Beras Ketan
Buku masakan: Puthu  Médhia: Puthu
Cara masak puthu

Puthu (basa Indonésia: putu bambu; basa Tagalog: puto bumbong) ya iku sajinis panganan saka Indonésia kang arupa kue isiné gula jawa lan cara mangané bisa uga dicampuri parutan klapa. Asal usul kue puthu ya iku saka Kerala, India, lan wujud ngawené saka glepung beras kang dikukus dikukus. Puthu bisa dikukus lan dicetak ing sajeroning pring kang awujud tabung. Swara kang unik lan ndadèkaké ciri khas bakul puthu ya iku piranti kang dianggo ngukus ngiras ngirus disasekake piranti promosi ing bakul kang adol puthu.Werna lan wujud puthu ing pasaran racaké warna putih lan ijo.

Sajumlah wong kang adol (pedagang) puthu ing jaman saiki citakan pring bisa diganthi karo pralon (pipa PVC) kanthi mumangat barang citakan iku ura ngandut karat.Semana uga dideleng bahan citakane pipa uga ora wangun ana ing kaséhatan lan luwih becik migunakaké pring. Puthu uga wis misuwur ana ing nagara liya ing donya kaya ta Singapura lan Malaysia, lan wujud puthu kang aneka rupa lan rasa lan wujud puthu ora kalah karo puthu kang ana ing Indonésia.

Pranala njaba[besut | besut sumber]