Puthu

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
(Dilih saka Puthu (Jajanan))
Puthu
Kue putu klepon keliling.JPG
Puthu kang siap didahar
Informasi
Asal Indonésia
Dhaérah Jawa
Penyajian lan bahan
Bahan Beras Ketan
Cara masak puthu

Puthu (basa Indonésia: putu bambu; basa Tagalog: puto bumbong) ya iku sajinis panganan saka Indonésia kang arupa kue isiné gula jawa lan cara mangané bisa uga dicampuri parutan klapa. Asal usul kue puthu ya iku saka Kerala, India, lan wujud ngawené saka glepung beras kang dikukus dikukus. Puthu bisa dikukus lan dicetak ing sakjroning pring kang awujud tabung. Swara kang unik lan ndadekake ciri khas bakul puthu ya iku piranti kang dianggo ngukus ngiras ngirus disasekake piranti promosi ing bakul kang adol puthu.Werna lan wujud puthu ing pasaran biasané werna putih lan ijo.

Sajumlah wong kang adol (pedagang) puthu ing jaman saiki citakan pring bisa diganthi karo pralon (pipa PVC) kanthi mumangat barang citakan iku ura ngandut karat.Semana uga dideleng bahan citakane pipa uga ora wangun ana ing kaséhatan lan luwih becik migunakake pring. Puthu uga wis misuwur ana ing nagara liya ing donya kayata Singapura lan Malaysia, lan wujud puthu kang aneka rupa lan rasa lan wujud puthu ora kalah karo puthu kang ana ing Indonésia.

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Puthu&oldid=992279"