Jangan Asem

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Jangan asem

Jangan asem ya iku masakan jinis jangan khas Indonésia. Ana akeh variasi lokal jangan asem kayata jangan asem Jakarta (variasi saka wong Betawi ing Jakarta), jangan asem kangkung (variasi kang nggunakake kangkung), lan jangan asem gerèh.

Bahan-bahan kang kerep digunakake ya iku kacang brol, gori, mlinjo, blimbing wuluh, labu siam, kacang lanjaran, lan asem jawa. Jagung uga erep ana ing masakan iki.

Rasa masakan kang legi lan asem iki cocok banget yen didapukake lawuh kayata iwak goreng lan lalapan. Masakan iki uga kerep jinejeran karo sambel.

Masakan iki isih kaya tom yam, kang minangka masakan Thailand, senajan jangan asem luwih nggunakake janganan-janganan tinimbang panganan segara.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Resep

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jangan_Asem&oldid=992504"