Jangan Asem

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Jangan asem

Jangan asem yaiku masakan jinis jangan khas Indonésia. Ana akeh variasi lokal jangan asem kayata jangan asem Jakarta (variasi saka wong Betawi ing Jakarta), jangan asem kangkung (variasi kang nggunakake kangkung), lan jangan asem gerèh.

Bahan-bahan kang kerep digunakake yaiku kacang brol, gori, mlinjo, blimbing wuluh, labu siam, kacang lanjaran, lan asem jawa. Jagung uga erep ana ing masakan iki.

Rasa masakan kang legi lan asem iki cocok banget yen didapukake lawuh kayata iwak goreng lan lalapan. Masakan iki uga kerep jinejeran karo sambel.

Masakan iki isih kaya tom yam, kang minangka masakan Thailand, senajan jangan asem luwih nggunakake janganan-janganan tinimbang panganan segara.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Resep


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jangan_Asem&oldid=834218"