Tom yam

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Tom Yun chicken.jpg

Tom yam (bahasa Thai: ต้มยำ, IPA: [tôm jam] ugi kadangkala sinebat tom yam utawi dom yam) inggih punika satunggaling sup ingkang asalipun saking Thailand. Sup punika kalebet salah satunggaling dhaharan Thailand ingkang sampun kondhang.

Wonten ing Thailand, padatanipun tom yam dipundamel kanthi ngginakaken bahan urang (tom yum goong), pitik (tom yum gai), ulam/ iwak (tom yum pla), utawi dhaharan segara ingkang dipuncampur kaliyan (tom yum talay utawi tom yum po taek) lan ugi jamur.

Pranala njawi[besut | besut sumber]

esep Tom Yam asli Thailand