Dhawet

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bakul Dhawet ing Pasar Malang taun 1935

Dhawet utawa céndhol yaiku wédang kang digawé saka bahan santen klapa diwénèhi gula jawa utawa gula klapa, lan dicampur céndhol, ditambah irisan nangka utuwa kolang kaling. Lumrahé ditambah ès supaya seger. Akèh variasi wédang dhawet iki, gumantung kasenengan lan kréatifitasé sing nggawé. Ana kang aran dhawet durén, utawa dhawet ayu saka Banjarnegara.[1]

Bakul Dhawet ing jaman saiki

Deleng uga[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]