Burasa

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Burasa utawa kerep uga disebut buras, iku sawijining panganan sajinis lepet sing kagawé saka beras sing dimasak mawa santen. Panganan iki arupa panganan khas sing misuwur ing tlatah Sulawesi Kidul. Burasa bisa dikonsumsi karo sambel kacang, endhog godhog utawa sambel haban, nanging tumrap masarakat Bugis utawa Makassar lebih kerep dadi kanca panganan Coto Makassar, Sop Konro, Pallubasa, Nasu lekku (pitik masak laos vèrsi Sulawesi Kidul) utawa panganan mligi mawa duduh liyané (kadhangkala ana sing dipangan bebarengan karo bakso utawa luwih dikenal kanthi jeneng Nyuknyang) kanggo ngganti fungsiné kupat.[1]

Rujukan[sunting | Sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Burasa&oldid=549997"