Burasa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Burasa utawa kerep uga karan buras, iku siji panganan sajinis lepet kang kagawé saka beras kang dimasak mawa santen. Panganan iki wujud panganan khas kang misuwur ing tlatah Sulawesi Kidul. Burasa bisa dipangan karo sambel kacang, endhog godhog utawa sambel haban, nanging tumrap masarakat Bugis utawa Makassar, Burasa dipangan karo Coto Makassar, Konro, Pallubasa, Nasu lekku (pitik masak laos vèrsi Sulawesi Kidul) utawa panganan mligi mawa duduh liyané (kadhangkala ana kang dipangan bebarengan karo bakso utawa kondhang kanthi jeneng Nyuknyang) kanggo ngganti fungsiné kupat.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]