Burasa

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Burasa utawa kerep uga disebut buras, iku sawijining panganan sajinis lepet sing kagawé saka beras sing dimasak mawa santen. Panganan iki arupa panganan khas sing misuwur ing tlatah Sulawesi Kidul. Burasa bisa dikonsumsi karo sambel kacang, endhog godhog utawa sambel haban, nanging tumrap masarakat Bugis utawa Makassar lebih kerep dadi kanca panganan Coto Makassar, Sop Konro, Pallubasa, Nasu lekku (pitik masak laos vèrsi Sulawesi Kidul) utawa panganan mligi mawa duduh liyané (kadhangkala ana sing dipangan bebarengan karo bakso utawa luwih dikenal kanthi jeneng Nyuknyang) kanggo ngganti fungsiné kupat.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Burasa&oldid=549997"