Opor ayam

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Opor Ayam)
Opor ayam
Opor ayam.JPG
Opor ayam
Informasi
Asal Indonésia
Dhaérah Tanah Jawa

Opor ayam iku masakan sing wis misuwur ing Indonésia. Opor ayam sajatiné masakan khas Jawa Tengah lan Jawa Wétan, nanging wis mratah ing laladan liya ing Indonésia. Opor ayam ya iku ayam sing di godhog lan diwènèhi bumbu kenthel saka santen ditambah bumbu-bumbu kaya ta seré, kencur, lan liya-liyané. Ing tradhisi Jawa, yèn dina riyaya racaké ana opor ayam, kupat, lan sambel goreng ati. Saliyané kanggo lawuh, opor ayam uga bisa kanggo bubur opor ayam, racaké kanggo panganan balita[1].

Cara nggawé[besut | besut sumber]

  1. Resikana pitik banjur diiris-iris kanthi ukuran sedhengan[1].
  2. Parut klapa lan peres dadi santen kenthel, sisihaké[1].
  3. Uleg brambang 10, bawang 3 siyung, kemiri 5, setengah sendhok tumbar, 1/4 sendhok jinten, 1/4 sendhok merica, 1 cm laos, salam rong lembar, seré 1, setengah sendhok gula abang, uyah sacukupe[1].
  4. Bumbu sing wis diuleg banjur digangsa nganti kuning[1].
  5. Santen dicemplungaké, banjur ayam sing wis diiris-iris dicemplungaké[1].
  6. Entèni mateng, suguhna nganggo kupat utawa sega[1].

Cathetan suku[besut | besut sumber]

2. * [http://resepoporayam.blogspot.com/ Resep Opor Ayam]