Opor ayam

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Opor Ayam)
Jujug: pandhu arah, pados
Opor ayam
Opor ayam.JPG
Opor ayam
Informasi
Asal Indonésia
Dhaérah Tanah Jawa

Opor ayam ya iku masakan sing wis misuwur ing Indonésia. Opor ayam sejatiné masakan khas Jawa Tengah lan Jawa Wetan, nanging wis dikenal ing laladan liya ing Indonésia. Opor ayam sejatiné ya iku ayam sing di godhog lan diwenehi bumbu kenthel saka santen ditambah bumbu-bumbu kayata seré, kencur, lan liya-liyané. Ing tradisi Jawa, yen dina riyaya biasané ana opor ayam, kupat, lan sambel goreng ati. Sakliyane gawé lawuh opor ayam, uga bisa gawé bubur opor ayam, biasane kanggo panganan balita[1].

Cara nggawé[sunting | besut sumber]

  1. Resikana pitik banjur diiris-iris sedeng[1].
  2. Parut klapa lan peres dadi santen kentel, sisihake[1].
  3. Ulek brambang 10, bawang 3 siung, kemiri 5, setengah sendok tumbar, 1/4 sendok jinten, 1/4 sendok merica, 1 cm laos, salam rong lembar, sere 1, setengah sendok gula abang, uyah sacukupe[1].
  4. Bumbu sing wis diulek banjur digongso nganti kuning[1].
  5. Santen dicemplungake, banjur ayam sing wis diiris-iris dicemplungake[1].
  6. Enteni mateng, uguhna karo kupat utawa sega[1].

Cathetan suku[sunting | besut sumber]

2. * [http://resepoporayam.blogspot.com/ Resep Opor Ayam]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Opor_ayam&oldid=1016468"