Sega liwet

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sega kiwet Keprabon, Sala, Jawa Tengah

Sega liwet ya iku panganan khas ing Indonésia mliginé ing Jawa. Sega liwet kalebu panganan sing bisa ditemoni sakabehing panggon ing Indonésia. Sega liwet saka beras sing diliwet nganggo banyu, nganti tanek. Sega liwet Sala (mèmper sega uduk amarga dimasak nganggo santen klapa), biyèn didol kanthi diideraké mubeng kampung déning ibu-ibu kanggo sarapan. Para bakul akèh-akèhé asal saka Kacamatan Baki, Kabupatèn Sukaharja, sing adohé watara 10 kilomèter saka pusat Kutha Sala.[1]

Ing panggonan liya, sega liwet ora dimasak nganggo santen kaya ing Sala, nanging nganggo banyu biyasa. Jinis sega liwet liya sing dimasak nganggo banyu biyasa kaya ta sega liwet ayam, sega liwet Sundha.

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]