Sega liwet

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sega liwet Keprabon ing Sala, Jawa Tengah

Sega liwet ya iku panganan khas ing Indonésia mligi ing Jawa. Sega liwet kalebu panganan kang bisa ditemoni sakabehing panggon ing Indonésia. Sega liwet saka beras kang diliwet nganggo banyu, nganti tanak. Sega liwet Sala (mèmper sega uduk amarga diolah nganggo santen klapa), biyèn didol kanthi diideraké mubeng kampung déning ibu-ibu kanggo sarapan. Para bakul akèh-akèhé asal saka Kacamatan Baki, Kabupatèn Sukaharja, kang adohé watara 10 kilomèter saka pusat Kutha Sala.[1]

Ing panggonan liya, sega liwet ora diolah nganggo santen kaya ing Sala, nanging nganggo banyu padatan. Jinis sega liwet liyané kang diolah nganggo banyu padatan kaya ta sega liwet ayam lan sega liwet Sundha.

Rujukan[besut | besut sumber]