Ondhé-ondhé

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Ondhé-ondhé
Onde-onde isi kacang.JPG
Ondhé-ondhé
Informasi
Asal Indonésia
Dhaérah Jawa
Penyajian lan bahan
Bahan Glepung ketan utawa gandum

Ondhé-ondhé ya iku arané panganan kang digawé saka glepung ketan utawa gandum banjur diglindhingi (wujudé bunder-bunder) lan diwèi wijèn, ing jeroné isi kumpu (kacang ijo).Ondhé-ondhé kagolong ing salah sijiné jajanan pasar kang bisa di mumpangataké kanggo, bancakan weton lan sapanunggalé. Ondhé-ondhé iku kalebu panganan Cina-Indonésia.Ing Indonesia khususipun Jawa tengah , ondhe-ondhe ana ing Mojokerto , mula Mojokerto diarani kota ondhe-ondhe


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ondhé-ondhé&oldid=1060211"