Gepuk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gepuk
Barkas:Gepuk-Sunda.jpg
Gepuk
Panggonan asalIndonesia
Tlatah utawa prajaMasakan Sunda saking Jawa Kulon (daerah Pasundan)
Woworan pokokDaging lembu dipungebuk-gebuk, bawang putih, klapa tua, lan bumbon crakèn ingkang sanès.
Buku masakan: Gepuk  Médhia: Gepuk

Gepuk inggih punika satunggaling dhaharan ingkang khas saking Sunda, Jawa Kulon. Gepuk punika dhaharan ingkang kadamel saking daging lembu. Raosipun gepuk punika sekedhik langkung legi lan gurih. Limrahipun gepuk punika dipundamel kanthi ngginakaken daging lembu ingkang dipuniris setunggal arah kaliyan serat dagingipun lan banjur dipungodhog saksampunipun setengah mateng. Menawi sampun mekaten lajeng dipungebuk-gebuk dumugi radi empuk. Daging ingkang sampun empuk punika lajeng dipunlebetaken wonten ing bumbu ingkang sampun dipuncampur kaliyan santen. Lajeng dipungodhog malih dumugi toya santen wonten ing mriku susut. Menawi badhe dipuncawisaken dipungoreng rumiyin gepuk kanthi ngginakaken lisah ingkang sekedhik kemawon dumugi warninipun radi coklat. Gepuk punika langkung echo menawi dipunrahapi sareng kaliyan sekul ingkang tasih anget kaliyan sambel.

Pirsani ugi[besut | besut sumber]