Siomay

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Siomay
Siumaai.jpg
Siomai ala Kanton
Jeneng Cina
Cina Padatan 燒賣
Cina Prasaja 烧卖
Cithakan:Infobox Chinese/Vietnamese

Somay (Ind: siomai, siomay) kalebu salah siji jinis dim sum.[1] Ing basa Mandharin, somay diarani shaomai.[1] Ing basa Kwangtung siomai diarani siu maai.[1] Ing carabasa Peycing (pinyin: Beijing), somay diarani shaomai lan ditulis 燒麥.[1] Kulit somay méh padha kaya kulit pangsit.[1] Somay asalé saka Mongolia Jero.[1] Ing resep masakan Cina, somay ya iku daging babi kang diiris lan dibungkus kulit tipis.[1] Kulit tipis iki digawé saka glepung utawa gandum.[1] Somay uga digawé saka urang, daging pithing utawa daging sapi.[1] Somay digawé kanthi wujud bumbung lan diwénéhi rerenggan kaya ta endhog, pithing, parutan wortel utawa kacang polong.[1] Sawisé iku, somay banjur didang.[1] Somay bisa dipangan nganggo cokak utawa kécap asin.[1]

Ing Indhonesiyah ana warna-warna wujud lan isi somay.[2] Wiwit saka somay iwak tenggiri, daging pitik, urang, pithing, utawa campuran daging pitik lan urang.[2] Bahan kang kanggo ngisi dicampur karo gandum utawa tapioka.[2] Somay uga ora dibungkus kulit kang digawé saka glepung utawa gandum.[2] Endhog pitik lan janganan kaya ta kenthang, peria, lan kul kanthi isi utawa tanpa isi disuguhaké ing piring bareng karo somay.[2] Tahu bakso utawa tahu isi uga kalebu jinisé somay.[2] Somay Bandhung disuguhaké sawisé diwénéhi saos kacang.[2] Saos kacang iki digawé saka kacang brol kang dialuské nganggo banyu.[2] Bumbu saos kacang ya iku lombok, gula pasir,bawang, uyah, lan cokak utawa jeruk kêcêr. Nalika disuguhaké, somay banjur diwénéhi tambahan kécap legi, sambel botolan, utawa saos tomat.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l dictionary.reference.com(dipunundhuh tanggal 12 Juni 2011)
  2. a b c d e f g h i Oxford Pocket Dictionary of Current English, Encyclopedia.com encyclopedia.com(dipunundhuh tanggal 12 Juni 2011)