Lupis

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Lupis

Lupis (Lopis) ya iku panganan tradisional asli saka Indonésia, khususé ing laladan Jawa Tengah lan Jawa Timur. Lupis digawé saka beras ketan. Lupis biasané disuguhaké kanthi ditambahi parutan klapa lan sirup gula jawa.

Cara nggawe lupis[besut | besut sumber]

  • Beras ketan kang wis dikumbah, diciprati banyu kapur sirih, banjur dicampur nganti rata.
  • Godhong gedhang, dibentuk kerucut, diisi beras ketan kira-kira 2 sdm, ditipisaké lan ditekuk turahan godhongé nganti nutupi bagéyan sing isih kebuka.
  • Ditalèni nganggo tali rafia supaya ora pecah
  • Digodhog nganggo banyu panas suwéné 4 jam
  • Lupis disuguhaké kanthi ditambahi parutan klapa lan sirup gula jawa (kinca), kinca digawé saka gula jawa, gula pasir, banyu lan godhong pandan kang digodhog nganti kenthel banjur disaring.[1]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ (id)KUE LUPIS;
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lupis&oldid=1023603"