Beras ketan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados

Beras ketan iku wujude pada beras biasa, sing dimasak dadi panganan ing sabèn dina, nanging beras ketan iku yén dimasak rasane luwih kenyal lan kèlét. Beras ketan uga dadi bahan panganan tèlès kayadene ketan salak. Ketan salak iku jajanan saka ketan kang rasane legi. Ketan salak uga diarani ketan tetel. Akeh jajanan sing bahan dhasaré saka beras ketan, tuladhane jadah, ketan tetel, lan jajan teles liyané.

Beras ketan uga isa digawé glepung. Glepung beras ketan iku isa digawé bahan jajanan teles uga jajanan garing. Tuladhane jajan teles sing digawé saka glepung beras ketan ya iku ondhe-ondhe, klepon, bugis, lan sapanunggalane. Sak liyane iku, beras ketan uga isa digawé tape ketan.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Beras_ketan&oldid=968657"