Sega gorèng

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Sega Gorèng)
Sega gorèng
Nasi Goreng Sosis.jpg
Sega gorèng
Informasi
Asal Indonésia
Dhaérah Jawa
Penyajian lan bahan
Bahan sega, endhog

Sega gorèng iku panganan khas ing Indonésia. Lumrahé sega gorèng dumadi saka sega, bumbu, kécap, krupuk, endhog gorèng, lenga gorèng, lan ditambahi daging pitik utawa daging liyané, iwak asin, miturut seléra. Sega gorèng akèh variasiné, miturut seléra.

Cara nggawé sega gorèng[besut | besut sumber]

  • bawang, brambang, lombok abang, lombok rawit, merica, uyah, diuleg nganti alus.
  • banjur diosèng ing panci kang wis diwènèhi lenga gorèng sacukupé.
  • banjur cemplungaké sega, kécap, onclang, lan daging. Diurap saratané.
  • sega gorèng siyap disajèkaké karo krupuk, timun, lan kul.

Galeri[besut | besut sumber]

Delengan uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]