Nagasari

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Nagasari
Nagasari.JPG
Nagasari
Informasi
Asal Indonésia
Dhaérah Jawa Tengah
Jawa Kulon
Jawa Wétan

Nagasari iku panganan teles-telesan kang digawé saka glepung beras nganggo isi gedhang. Nagasari biasané digawé utawa dimasak nalika ana hajatan pengantènan, khitanan utawa sunatan, Sedekah Bumi. Saliyané kanggo kajatan biasané nagasari uga dienggo dadi salah sijiné jajanan ing slametan selapan utawa dina lairé bocah. Ning Surabaya, nagasari iku uga dadi panganan kanggo sarapan.

Ing tlatah Jawa Kulon ana sajinis nagasari sing diarani Nagasari Bandung. Nagasari jinis iki bahané saka glepung hungkwe.

Carané gawé[besut | besut sumber]

  1. Glepung beras diulèni nganggo santen, diwènèhi gula,
  2. Yèn wis rada kalis banjur diwadhahi nganggo godhong gedhang banjur diisi gedhang
  3. Rampung dibungkusi karo gedhang banjur di dang nganti mateng

Delengen uga[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nagasari&oldid=1031736"