Lunpia Semarang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lumpia Semarang

Lunpia Semarang utawa Lumpia Semarang, iku panganan sabangsa rollade sing isi bung, endhog, lan daging pitik utawa urang.

Citarasa lumpia Semarang iku perpaduan rasa Tionghoa lan Indonésia, amarga pancèn sing nemu iku wong Tionghoa Semarang sing nikah karo wong Indonésia.

Panganan iki wiwit didol lan dikenal ing Semarang wektu pista ulah raga GANEFO ing jamané pamaréntahan Présidhèn Soekarno.[butuh sitiran]

Pranala njaba[besut | besut sumber]