Rijsttafel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
COLLECTIE TROPENMUSEUM Groepsportret rond tafel met rijsttafel TMnr 60038639.jpg
Rijsttafel ing taun 1880-an

Rijsttafel (diwaca "rèisttafel") ya iku minangka cara nyuguh panganana kang berseri kanthi menu saka laladan-laladan ing Nusantara kang ngembang saka jaman kolonial Indhiya Nèderlan kang ngadopsi nganggo pakulinan menu utama ya iku sega. Cara penyajian iki populèr ing kalangan masarakat Éropah-Indonésia,ananging tetep disenengi ing Walanda lan diuripaké manèh ing Indonésia ing jaman sakiki.

Ètimologi[besut | besut sumber]

sajeroning basa Walanda: rijst asalé saka basa Prancis Prancis kuna ris; kang tegesé beras, lan tafel sajeroning basa Walanda asalé saka Latin tabula; kang tegesé table utawa méja [1]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]