Rijsttafel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
COLLECTIE TROPENMUSEUM Groepsportret rond tafel met rijsttafel TMnr 60038639.jpg
Rijsttafel ing taun 1880-an

Rijsttafel (diwaca "rèisttafel") ya iku minangka cara nyanjiake panganana kang berseri kanthi menu saka laladan-laladan ing Nusantara kang ngembang saka jaman kolonial Hindia Walanda kang ngadopsi nganggo kebiasaan menu utama ya iku sega. Cara penyajian iki populer ing kalangan masarakat Éropah-Indonésia,ananging tetep disenengi ing Walanda lan diuripke manèh ing Indonésia ing jaman sakiki.

Etimologi[besut | besut sumber]

jroning basa walanda: rijst asalé saka basa perancis Perancis kuna ris; kang artine beras, lan tafel jroning basa walanda asalé saka Latin tabula; kang artine table utawa meja [1]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]