Rijsttafel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
COLLECTIE TROPENMUSEUM Groepsportret rond tafel met rijsttafel TMnr 60038639.jpg
Rijsttafel ing taun 1880-an

Rijsttafel (diwaca "rèisttafel") ya iku minangka cara nyanjiake panganana kang berseri kanthi menu saka laladan-laladan ing Nusantara kang ngembang saka jaman kolonial Hindia Walanda kang ngadopsi nganggo kebiasaan menu utama ya iku sega. Cara penyajian iki populer ing kalangan masyarakat Éropah-Indonésia,ananging tetep disenengi ing Walanda lan diuripke manèh ing Indonésia ing jaman sakiki.

Etimologi[besut | besut sumber]

jroning basa walanda: rijst asale saka basa perancis Perancis kuno ris; kang artine beras, lan tafel jroning basa walanda asale saka Latin tabula; kang artine table utawa meja [1]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rijsttafel&oldid=1038620"