Prasmanan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Swèdhen smörgåsbord prasmanan
Prasmanan perayaan Paskah ing sekolah ing Polen

Prasmanan minangka sistem sajian panganan sing dilebokake panganan ing area umum sing dadi restoran sing dilayani. A wangun layanan à la française, Buffet sing ana ing papan-papan kalebu hotels, restoran, lan akeh acara sosial. Restoran prasmanan biasane nawakake panganan sing paling bisa didhahar kanthi rega sing wis ditemtokake, nanging sawetara ngukur rega miturut bobot utawa kanthi jumlah pasugatan. Prasmanan biasane duwe sajian panas, mula tembung prasmanan kadhemen (waca Smörgåsbord ) wis digawe kanggo nggambarake format sing kurang panganan panas. Prasmanan panas utawa adhem biasane ngemot piring lan prabot, nanging prasmanan driji minangka macem-macem panganan sing dirancang kanggo dikurangi lan mung gampang dikonsumsi nganggo tangan, kayata cupcakes, irisan pizza, panganan ing teken koktail, lsp.

Ana macem-macem cara nyedhiyakake macem-macem panganan sing diarani panganan gaya "prasmanan". Sawetara prasmanan "mung pass siji", nanging umume prasmanan ngidini restoran bisa njupuk conto cilik panganan sing ora dingerteni, lan banjur bali maneh kanggo ngombe luwih akeh yen dikarepake. Supaya ora salah paham ing perusahaan panganan komersial, aturan lan biaya kasebut asring dipasang ing tandha-tandha ing cedhak meja sajian prasmanan.

Pilihan prasmanan cilik Cina Amerika
Prasmanan gaya India Utara

Galeri[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]