Smörgåsbord

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Smörgåsbord
Swedish buffet-Smörgåsbord-01 (cropped).jpg
Smörgåsbord
JinisMeal
Panggonan asalSweden
Hawa ajanganHot and cold
Woworan pokokBread, butter, and cheese
  Médhia: Smörgåsbord

Smörgåsbord ( Cara Swédhen: [ˈsmœ̂rɡɔsˌbuːɖ]pra=|Babagan swara iki ) yaiku salah sawijining jinis panganan Skandinavia, asale saka Swèdhen, disajikake kanthi gaya prasmanan kanthi macem-macem panganan panas lan adhem saka macem-macem panganan ing meja. Smörgåsbord misuwur kanthi internasional ing Pameran Dunia New York taun 1939 nalika ditawakake ing Paviliun Swèdhen "Three Crowns Restaurant".[1] Biasane panganan perayaan lan para tamu bisa ngati-ngati saka sajian sing diwenehake kanggo pilihan. Ing restoran, istilah kasebut nuduhake tabel gaya prasmanan sing ditata karo akeh panganan cilik, sing regane tetep akeh, diijini milih sing dikarepake.

Smorgasbord Nordik
Panganan Smörgåsbord

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Straight-up Scandinavia: Understanding the smörgåsbord". Gadling. Dibukak ing 12 January 2015.