Mie

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Mie
Egg noodles.JPG
Mie gèpèng
Informasi
Asal Indonésia
Dhaérah Jawa
Penyajian lan bahan
Bahan glepung trigu

Mie uga kalebu panganan. Ing jaman saiki, mie wis bisa nggantekake sega lan roti minangka panganan pokok. Mie digawé saka glepung, endhog, lan mentéga kang dicampur lan diulèni. Banjur digiling lan dicithaki dawa-dawa. Saiki, mie werna-werna macemé. Ana sing bentuké bunder, bunder bolong tengahé, lan gèpèng. Saliyané saka bentuk, mie saiki uga warna-warna bahan dhasaré. Ana kang digawé saka téla wungu, uga ana kang digawé saka godhong kang ijo. Panganan kang digawé saka bahan dhasar mie, akèh banget. Yèn ing Indonésia ana mie ayam, bakmi Jawa, mie instan, bakso, lsp. Déné ing mancanagara bisa digawé spagetti, lsp.

{{Infobox Makanan | name = Mie | image = | caption = Mie ayam | alternate_name = | country = Indonésia | region = Jawa | creator = | course = | served = | main_ingredient = glepung trigu | variations = | calories = | other =