Grontol

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Grontol
Grontol
Grontol
Informasi
Asal Indonésia
Dhaérah Jawa
Penyajian lan bahan
Bahan jagung

Grontol iku panganan kang bahan dhasaré saka jagung kang wis dipipili saka janggelé, banjur dikum (direndhem) ana ing banyu kang diwènèhi enjet (basa Indonésia:kapur sirih). Pipilan jagung kang dikum banjur ditus lan didang nganti medhok ana ing dandang subluk ing sadhuwuring anglo. Sawisé mateng banjur diwur-wuri parutan klapa. Sawisé iku grontol wis siyap dianggo nyamikan. Ing karang padésan grontol asring dianggo ngirim sarapan kanggo wong macul utawa ngluku ing sawah utawa tegalan. Grontol biyasa dibuntel utawa dipincuk nganggo godhong gedhang utawa godhong jati. Ing jaman biyèn, grontol uga kerep dadi pengganti panganan pokok ya iku sega.