Mie Celor

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Mie Celor saka Palembang

Mie Celor ya iku panganan khas saka Palembang lan Jambi.[1][2] Tembung mi celor dijupuk saka basa Palembang kang tegese mi kang dijarangi (basa Indonésia:diseduh).[1][2] Cara masakke mie mung dijarangi, ora digodhog supaya mi tetep kenyal lan ora benyek.[1]

Mie celor uga nganggo duduh kang digawé saka kaldu urang lan iwak kang diwenehi bumbu bawang, santen, lan gandum.[1][3] Duduh mau dikenthelake nganggo kanji supaya bisa nyemek-nyemek.[3] Duduh mie celor warnane oranye semu abang.[2][3] Kanggo njangkepi mie celor ya iku rajangan wortel, tauge, lan endhog bèbèk kang digodhog lan diiris separo.[1]

Mie Celor Jambi[besut | besut sumber]

Mie celor ing Jambi bisa ditemoni ing kawasan panganan ing jalan Sultan Agung Jambi.[2]. Mi celor kang dikenal déning para plancong iki pancen rada unik. Duduh santen mi Celor Jambi wernane semu abang lan rada kenthel padha karo duduh sate Padang nalika disuguhake. Sing mbedakake manèh ya iku urang galah kang dianggo ngganepi suguhan mie celor iki dijupuk langsung saka kali Batang Hari Jambi.[2] Mie celor padatan dipangan karo krupuk iwak patin utawa urang.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e (id)Mi Celor Palembang(12 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e f (id)Kuliner Khas Jambi, Mie Celor Jambi (12 Agustus 2011)
  3. ^ a b c (id)Nyam... Nyam Gurih Wangi Mi Celor (12 Agustus 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mie_Celor&oldid=1025952"