Buntil

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Buntil ing Suroboyo

Buntil iku panganan kang digawé saka parutan klapa lan dianggo lawuh. Buntil biyasa didol ing pasar utawa ditawakaké ing dalan déning para pedagang kaki lima.

Buntil sabeneré ora pati béda karo bothok lan pèlas nanging dibungkus nganggo godhong téla lan diwènèhi duduh pedhes kang kagawé saka santen. Isiné parutan klapa kang diwènèhi bumbu. Godhong pambungkus racaké saka godhong tales utawa godhong séntheé. Béda karo bothok, godhong pambungkus buntil uga bisa mèlu dipangan.

Ing tlatah saubengé Segara Tengah (mligi Yunani lan Turki) dikenal uga panganan sajinis buntil kanthi pambungkus godhong anggur enom lan diisi sega jenengé sarma.