Buntil

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Buntil ing Suroboyo

Buntil iku panganan sing digawé saka parutan klapa lan dianggo lawuh. Buntil biyasa didol ing pasar utawa ditawakaké ing dalan déning para pedagang kaki lima.

Buntil sabeneré ora pati béda karo bothok lan pèlas nanging dibungkus nganggo godhong téla lan diwènèhi duduh pedhes sing kagawé saka santen. Isiné parutan klapa sing diwènèhi bumbu. Godhong pambungkus racaké saka godhong tales utawa godhong séntheé. Béda karo bothok, godhong pambungkus buntil uga bisa mèlu dipangan.

Ing tlatah saubengé Segara Tengah (mliginé Yunani lan Turki) dikenal uga panganan sajinis buntil kanthi pambungkus godhong anggur enom lan diisi sega jenengé sarma.