Srabi

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Srabi
Surabi pandan polos.jpg
Srabi
Informasi
Asal Indonésia
Dhaérah Jawa
Penyajian lan bahan
Bahan beras
Srabi kang digoreng ning nanangan

Srabi utawa diarani serabi utawa surabi ya iku salah siji panganan utawa jajanan pasar sing asalé saka Indonésia. Serabi wujudé arep padha kaya pancake (pannekoek utawa pannenkoek) nanging digawé saka glepung beras (dudu glepung trigu) lan diwènèhi santen utawa kuah cuwèr sing legi (biasané saka gula klapa).

Srabi biyasané digawé ana ing sasi Pasa. Biyasané, srabi di dhahar nganggo duduh kang kagawé saka santen lan gula Jawa utawa gula abang. Saiki, srabi akèh rasané, ana kang nduwèni rasa nangka, coklat, gedhang, lsp.

Cara Gawé Srabi[besut | besut sumber]

  • Glepung beras, santen, uyah, gula pasir, dicampur saratané.
  • Banjur didadar ora nganggo lenga ing wajan kang kagawé saka lempung.
  • Yen pinggir-pinggiré wis katon soklat, ora usah di walik, langsung di entas.
  • Banjur gawé duduh, ya iku santen lan gula jawa di godhog saumuban.
  • Yén wis umub banjur srabi kang wis mateng mau siap di dhahar nganggo duduhé.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Srabi&oldid=965457"