Srabi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Srabi
Surabi pandan polos.jpg
Srabi
Panggonan asalIndonésia
Tlatah utawa prajaJawa
Woworan pokokberas
Buku masakan: Srabi  Médhia: Srabi
Srabi kang digoreng ing nanangan

Srabi utawa diarani serabi utawa surabi yaiku salah siji panganan utawa jajanan pasar kang asalé saka Indonésia. Serabi wujudé arep padha kaya pancake (pannekoek utawa pannenkoek) nanging digawé saka glepung beras (dudu glepung trigu) lan diwènèhi santen utawa duduh cuwèr kang legi (racaké saka gula klapa).

Srabi lumrahé digawé ana ing sasi Pasa. Lumrahé, srabi didhahar nganggo duduh kang kagawé saka santen lan gula Jawa utawa gula abang. Saiki, srabi akèh rasané, ana kang duwé rasa nangka, coklat, gedhang, lsp.

Cara Gawé Srabi[besut | besut sumber]

  • Glepung beras, santen, uyah, gula pasir, dicampur saratané.
  • Banjur didadar ora nganggo lenga ing wajan kang kagawé saka lempung.
  • Yèn pinggir-pinggiré wis katon soklat, ora usah diwalik, langsung dientas.
  • Banjur gawé duduh, yaiku santen lan gula jawa digodhog saumuban.
  • Yén wis umub banjur srabi kang wis mateng mau siyap didhahar nganggo duduhé.