Gula klapa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gula klapa coklat

Gula klapa (uga dikenal minangka gula coco, gula klapa, gula sapu klapa utawa gula klapa ) yaiku gula aren sing diprodhuksi saka tlutuh galih ing kuncup kembang klapa . [1]

Jinis gula aren liyane digawe saka klapa Kithul (urat Caryota ), palmara, kurma, kurma, gula aren, aren utawa aren .Digunakake minangka pemanis ing pirang-pirang negara, gula klapa ora duwe gizi utawa kesehatan sing penting tinimbang pemanis liyane.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Coconut Sugar (Gula Jawa, Gula Merah) | Indonesia Eats | Authentic Online Indonesian Food Recipes" (ing basa Inggris). Dibukak ing 2018-12-13.