Jangan lodhèh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Jangan Lodhèh)
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Jangan lodhèh
Sayur lodeh.JPG
Jangan lodhèh
Panggonan asalIndonésia
Tlatah utawa prajaJawa
Woworan pokokjanganan
Buku masakan: Jangan lodhèh  Médhia: Jangan lodhèh

Jangan lodhèh yaiku jangan kang digawé saka janganan lan diwènèhi santen. Jangan lodhèh digawé saka bahan kacang lanjaran (basa Indonésia: kacang panjang), rebung, gori, waluh nom, lan godhong so. Jangan lodhèh luwih énak yèn didhahar bebarengan karo lawuh témpé goreng lan krupuk urang.

Carané nggawé jangan lodhèh[besut | besut sumber]

  • brambang, bawang, uyah, kulit jeruk purut, kemiri, ketumbar, lan kencur diuleg nganti alus.
  • bumbu mau banjur diosèng.
  • wènèhi banyu kira-kira setengah liter, janganan gori, dientèni saumuban.
  • banjur wènèhi santen, jangan mau, godhong salam, lan gula Jawa. Entèni saumuban.
  • jangan lodhèh wis siyap didhahar.