Pecel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pecel
Pecel Hariadhi.JPG
Pecel sayur
Panggonan asal Indonésia
Tlatah utawa praja Jawa
Woworan pokok janganan lan bumbu kacang
Buku masakan: Pecel  Médhia: Pecel

Pecel iku panganan kang digawé saka janganan kang wis digodhog samatengé banjur didhahar nganggo sambel kacang. Kang kalebu janganan ing pecel ya iku kacang dawa utawa lanjaran, godhong pohung, cipir, godhong cikri, godhong bayem, kembang turi, sawi, kobis, wortel, lan cambah. Pecel racaké digawé lawuh nalika dhahar. Nalika dhahar, pecel luwih énak yèn didhahar bareng karo goréngan kaya déné krupuk utawa goréngan mendhoan.

Carané nggawé pecel[besut | besut sumber]

  • Janganan ijo-ijo kaya ta kacang dawa, godhong pohung, cipir, godhong cikri, godhong bayem, kembang turi , sawi, kobis, wortel, lan cambah dikumbah banjur digodhog saumuban banjur ditus.
  • banjur nggawé sambel kacang.

Carané nggawé sambel kacang[besut | besut sumber]

  • bawang, trasi, uyah, kulit jeruk purut, lan kencur diuleg nganti alus.
  • banjur diwènèhi kacang gorèng lan gula Jawa mélu diuleg nganti alus uga.
  • wènèhi banyu sacukupé banjur diudheg.
  • banjur dicampurké karo godhong-godhongan ing dhuwur mau
  • pecel siyap didhahar