Pecel

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pecel
Pecel Hariadhi.JPG
Pecel sayur
Informasi
Asal Indonésia
Dhaérah Jawa
Penyajian lan bahan
Bahan janganan lan bumbu kacang

Pecel iku panganan kang digawé saka janganan kang wis digodhog samatengé banjur didhahar nganggo sambel kacang. Kang kalebu janganan ing pecel yaiku kacang dawa utawa lanjaran, godhong pohung, cipir, godhong cikri, godhong bayem, kembang turi, sawi, kobis, wortel, lan cambah. Pecel biasané digawé lawuh nalika dhahar. Nalika dhahar, pecel luwih énak yen didhahar bareng karo goréngan kaya déné krupuk utawa goréngan mendhoan.

Carané nggawé pecel[sunting | sunting sumber]

  • Janganan ijo-ijo kayata kacang dawa, godhong pohung, cipir, godhong cikri, godhong bayem, kembang turi , sawi, kobis, wortel, lan cambah dikumbah banjur digodhog saumuban banjur ditus.
  • banjur nggawé sambel kacang.

Carané nggawé sambel kacang[sunting | sunting sumber]

  • bawang, trasi, uyah, kulit jeruk purut, lan kencur diuleg nganti alus.
  • banjur diwènèhi kacang gorèng lan gula Jawa mélu diuleg nganti alus uga.
  • wènèhi banyu sacukupé banjur diudheg.
  • banjur dicampurké karo godhong-godhongan ing dhuwur mau
  • pecel siap didhahar
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pecel&oldid=829233"