Cèndhol

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Céndhol)
Céndhol
Cendol in a Glass.JPG
Céndhol
Panggonan asal Indonésia
Woworan pokok Glepung beras
Buku masakan: Céndhol  Médhia: Céndhol

Céndhol ya iku ombèn-ombèn khas Indonésia kang digawé saka glepung beras disuguhaké karo ès parutan, gula abang lan santen[1]. Rasa ombènan iki legi lan gurih[1]. Ing laladan Sunda ombènan iki dikenal kanthi jeneng céndhol, déné ing Jawa Tengah dikenal kanthi jeneng ès dawet[1]. Istilah céndhol asalé saka tembung "jendol" amarga sensasi rasané sing mak jendol yèn dipangan.[butuh sitiran] Glepung beras diwénèhi warna ijo (sumba utawa pandan) lan di cétak nganggo saringan mirunggan sing banjur dadi céndhol. Ing tlatah Pasundan, nggawé céndhol carané nganggo ayakan lan diwernani nganggo godhong suji.

Bahan[besut | besut sumber]

Bahan dhasar céndhol ya iku santen, céndhol iku dhéwé sing digawé saka glépung beras, sumba utawa godhong suji, lan pandhan. Uga ana kacang abang, beras ketan, lan cincau kanggo bahan tambahan. Céndhol sing wis diwènèhi santen yèn ing Jawa Tengah diarani ès dhawet.

Cathetan suku[besut | besut sumber]