Lonthong

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lonthong
Lonthong.jpg
Lonthong
Panggonan asal Indonésia
Tlatah utawa praja Jawa
Hawa ajangan Diiris, padatan bareng sate, opor, pecel, lsp
Woworan pokok beras
Buku masakan: Lonthong  Médhia: Lonthong

Lonthong iku panganan pokok kang digawé saka beras lan lumrahé diblebet nganggo godhong gedhang. Wadhah godhong gedhang kang kanggo nggawé lonthong mau diarani longsong. Manawa ora ana godhong gedhang, plastik uga bisa dienggo. Lonthong padatan didhahar karo saté, pecel, opor, lsp.

Cara nggawé lonthong[besut | besut sumber]

  • beras dipususi, banjur ditus.
  • beras iku banjur diblebet godhong gedhang, pucuké ditujes nganggo biting.
  • banjur didang ing dandang samatengé.