Laksa

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Laksa kang umum dikenal ing Indonésia

Laksa yaiku panganan jinis mi kang dibumboni ngango kabudayan Peranakan, kang digabung karo elemen Tionghoa lan Melayu. Laksa nduweni saperangan jinis laksa, lan kang paling misuwur yaiku jinis Laksa Penang, bentuk mi-ne bunder putih lan kandel sithik. Ing Indonésia uga ana saperangan jinis laksa kayata Laksa Bogor lan Laksa Betawi. Jeneng Laksa kajupuk saka basa Sanskerta kang nduweni tegas akeh, nuduhake yen mi Laksa kagawe saka pirang-pirang bumbu.

Jinis-jinis Laksa[sunting | sunting sumber]

Umume ana 3 jinis laksa yaitu Laksa Kari, Laksa Asem, lan Laksa jinis liyane.

Laksa kari[sunting | sunting sumber]

  • Laksa lemak, dikenal uga kanthi jeneng Laksa nyonya
  • Laksam, asale saka Terengganu
  • Laksa Katong saka dhaerah Katong ing Singapura

Laksa asem[sunting | sunting sumber]

  • Laksa Pulau Pinang, uga dikenal minangka asem laksa
  • Laksa Johor, asale saka negara bageyan Johor
  • Laksa Ipoh, asale saka Ipoh, Malaysia, mèmper Laksa Penang ananging luwih kecut
  • Laksa Kuala Kangsar
  • Laksa Perlis
  • Laksa Kedah
  • Laksa Kelantan

Laksa liyane[sunting | sunting sumber]

  • Laksa Serawak, asale saka Sarawak ing pulo Kalimantan.
  • Laksa Bogor, asale saka Bogor lan nggunakake oncom
  • Laksa Betawi, meh mèmper karo Laksa Bogor ananging duduh Laksa Betawi nggunakake urang rebon.
  • Laksa Palembang, bahane padha karo burgo, ing laksa bentuke kaya mi. Padha karo duduh burgo, laksa uga dipangan bareng duduh santen, ananging kang mbedakake duduhe nganggo kunir lan dicampur karo bumbu liyane.
  • Laksa Banjar, nggunakake iwak gabus minangka salah siji bahan-bahane.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Laksa&oldid=834287"