Bakcang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Bakcang
Zongzi.jpg
Bakcang saka China kidul
Panggonan asal China
Tlatah utawa praja China Kidul
Woworan pokok Beras/Sega
Buku masakan: Bakcang  Médhia: Bakcang

Bakcang, ba cang utawa bacang (saka basa Hokkien bah-chàng) iku siji panganan Cina kang uga akèh tinemu ing Tanah Jawa lan Indonésia kanthi umum. Ing basa Mandarin panganan iki diarani 粽 zongzi. Panganan iki wujudé sega utawa ketan diisi daging utawa isi liyané kang dibungkus godhong pring lan diwangun limas.