Bakcang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bakcang
Zongzi.jpg
Bakcang saka China kidul
Panggonan asalChina
Tlatah utawa prajaChina Kidul
Woworan pokokBeras/Sega
Buku masakan: Bakcang  Médhia: Bakcang

Bakcang, ba cang utawa bacang (saka basa Hokkien bah-chàng) iku siji panganan Cina kang uga akèh tinemu ing Tanah Jawa lan Indonésia kanthi umum. Ing basa Mandarin panganan iki diarani 粽 zongzi. Panganan iki wujudé sega utawa ketan diisi daging utawa isi liyané kang dibungkus godhong pring lan diwangun limas.