Bakcang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Bakcang
Zongzi.jpg
Bakcang saka China kidul
Panggonan asal China
Tlatah utawa praja China Kidul
Woworan pokok Beras/Sega
Buku masakan: Bakcang  Médhia: Bakcang

Bakcang, ba cang utawa bacang (saka basa Hokkien bah-chàng) iku sawijining panganan Cina sing uga akèh tinemu ing Tanah Jawa lan Indonésia kanthi umum. Ing basa Mandarin panganan iki diarani 粽 zongzi. Panganan iki wujudé sega utawa ketan diisi daging utawa isi liyané sing dibungkus godhong pring lan diwangun limas.